Pește mic la tigaie

Pește mic la tigaie

După o zi epuizantă petrecută pe malul lacului, cu undița în mână și privirea atentă la adâncuri, nimic nu se compară cu aroma îmbietoare a unui peste prăjit în ulei încins, pregătit cu grijă și atenție. În timp ce soarele apune și se lasă o liniște plăcută peste apele lacului, e momentul să întoarcem la viață fructul muncii noastre: captura zilei (astazi doar peste mic, roșioara, biban, caras).

Pescuitul poate fi o activitate obositoare, dar recompensa este de neprețuit. În timp ce ne așezăm în jurul focului improvizat, cu o pâine proaspătă și o salată verde simplă, pescuitul devine mai mult decât o simplă activitate recreativă – devine o experiență culinară și socială autentică.

În timp ce fiecare bucată de pește crocantă și suculentă este savurată, povestim despre momentele din ziua de pescuit: momentele de tensiune când undița se arcuiește și inima bate cu putere, sau clipele de liniște când natura pare că își ține respirația și totul se desfășoară într-un ritm lent și molcom.

Pentru că gustul pescuitului este și mai bun atunci când este împărtășit, ne bucurăm de fiecare mușcătură în compania celor dragi, împărtășind amintiri și planuri pentru alte aventuri pe malul apei. Peste prăjit după o zi grea de pescuit nu este doar o masă, ci o tradiție, un ritual al camaraderiei și al recunoștinței pentru frumusețea naturii și pentru bunătatea ei.

Instructiuni pentru pește mic la tigaie

  1. Spalam si curatam pestele de solzi si intestine;
  2. Il punem la sare 10-15 minute;
  3. Il tavalim bine in malai (doar mai avem din punga folosita ca nada);
  4. Il prajim in ulei incins pana devine auriu.

IngredienteLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *