Ciorba rădăuțeană din spinări, gâturi si aripi de pui
Cine a hotarat ca ciorba radauteana se face doar cu piept de pui? Da, doamna Cornelia Dumitrescu, doar ca reteta originala era cu carne de curcan. Asa ca m-am gandit ca nu ar fi vreo diferenta majora daca in loc de piept de pui, care poate fi fad (este dar asta-i alta discutie), sau curcan, sa folosesc bucatile cele mai suculente cu pielita si grasimea aferenta, respectiv aripi si spinari de pui.
Ingrediente
Instructiuni
- Curatam spinarile, gaturile si aripile de la 2-3 pui. Eu le tin separat pe masura ce folosesc din puii intregi si le fierbem pentru a le spuma;
- Intr-o tigaie calim 2-3 cepe pana devin translucide;
- Cand a fiert carnea o scoatem separat, o dezosam atent si strecuram supa rezultata;
- Punem iar supa la foc si adaugam legumele: morcovi, telina, ardei capia sau gogosar si ceapa calita;
- Cand legumele sunt aproape fierte, reintoducem si bucatile de carne dezosate, ne pregatim de dressing;
- Din 2 galbenusuri, 250ml de smantana grasa (la tara e grasa, acasa recomand smantana de 35% grasime) si cativa catei de usturoi facuti pasta se amesteca dressingul in care treptat adaugam usor cu lingura din supa fierbinte pentru a nu se coagula;
- Adaugam treptat in oala dressingul obtinut amestecand continuu la foc mic;
- Acum am scapat, stingem focul, adaugam patrunjel proaspat dupa gust si otet, Lasam 20 de minute sau cat dorim sa se linisteasca si o putem servi.