Ciorba rădăuțeană din spinări, gâturi si aripi de pui

Ciorba rădăuțeană din spinări, gâturi si aripi de pui

Cine a hotarat ca ciorba radauteana se face doar cu piept de pui? Da, doamna Cornelia Dumitrescu, doar ca reteta originala era cu carne de curcan. Asa ca m-am gandit ca nu ar fi vreo diferenta majora daca in loc de piept de pui, care poate fi fad (este dar asta-i alta discutie), sau curcan, sa folosesc bucatile cele mai suculente cu pielita si grasimea aferenta, respectiv aripi si spinari de pui.

Ciorba radauteana cu spinari, gaturi si aripi de pui

Ingrediente

Dificultate:IntermediateTimp de preparare: 30 de minuteTimp de coacere, fierbere, prăjire:1 oră 40 de minuteTimp de odihnire: 40 de minuteTimp total:2 ore 50 de minutePorții:10 porțiiCalorii: kcal Cel mai bun anotimp:Summer

Instructiuni

  1. Curatam spinarile, gaturile si aripile de la 2-3 pui. Eu le tin separat pe masura ce folosesc din puii intregi si le fierbem pentru a le spuma;
  2. Intr-o tigaie calim 2-3 cepe pana devin translucide;
  3. Cand a fiert carnea o scoatem separat, o dezosam atent si strecuram supa rezultata;
  4. Punem iar supa la foc si adaugam legumele: morcovi, telina, ardei capia sau gogosar si ceapa calita;
  5. Cand legumele sunt aproape fierte, reintoducem si bucatile de carne dezosate, ne pregatim de dressing;
  6. Din 2 galbenusuri, 250ml de smantana grasa (la tara e grasa, acasa recomand smantana de 35% grasime) si cativa catei de usturoi facuti pasta se amesteca dressingul in care treptat adaugam usor cu lingura din supa fierbinte pentru a nu se coagula;
  7. Adaugam treptat in oala dressingul obtinut amestecand continuu la foc mic;
  8. Acum am scapat, stingem focul, adaugam patrunjel proaspat dupa gust si otet, Lasam 20 de minute sau cat dorim sa se linisteasca si o putem servi.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *