Crap cu fasole
Reteta de crap cu fasole am aflat-o din auzite la tara. Curtea fiind langa lac nu a fost greu sa prind un crap frumusel cam 2,5 – 3 kg. Nerabdarea m-a facut sa merg direct la pirostrii, sa pun ceaunul la treaba asa ca l-am curatat si am purces la gatit minunatul crap cu fasole.
Ingrediente
Instructions
- Curatam crapul de maruntaie si solzi si il lasam un timp la odihnit frecat cu putina sare;
- Taiem ceapa si legumele si le calim;
- Adaugam bulion sau sos de rosii
- Adaugam fasolea prefiarta de cu seara si mai fierbem un timp imbreuna cu legumele calite;
- Cand totul este fiert asezam felii de crap peste fasole, fara sa amestecam. Crapul se va gati usor de la temperatura din ceaun;
- Acoperim cu un capac si mai tinem 15 minute pe foc, apoi ii mai dam inca 10-15 minute de odihna.