Ciuperci shiitake

Ciuperci shiitake

Cum spuneam si in reteta anterioara de ciuperci urechi de lemn, ciupercile asiatice se gasesc din ce in ce mai usor. De data asta am luat ciuperci shiitake. Sun asemanatoare la gust cu ciupercile de padure cu care suntem obisnuiti de mici copii. Modul de preparare e fix la fel. In aceasta reteta de ciuperci shiitake am amestecat la inceput si galbiori, hribi mici si painisoare, culese mai demult de prin codrii Neamtului. S-au completat toate extraordinar.

Ingrediente

Instructiuni

  1. Calim ceapa in ulei pana devine translucida
  2. Adaugam intai ciupercile de padure cateva minute (ele sunt mai tari fiind direct din padure)
  3. Adaugam ciupercie shiitake taiate fasii
  4. Dupa cateva minute le acoperim cu apa si lasam sa clocoteasca amestecand des pentru 10-20 de minute
  5. Batem bine smantana cu jumatate de lingurita de sare
  6. Cu o lingura luam din zeama de la ciuperci si adaugam peste smantana amestecand tot timpul pentru a o aduce la temperatura inalta fara sa se branzeasca
  7. Turnam incet amestecand incontinuu smantana peste ciuperci
  8. Adaugam marar dupa preferinte, merge foarte bine cu gustul de padure al ciupercilor


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *