Ciuperci urechi de lemn

Ciuperci urechi de lemn

Cumva mult cautatele ciuperci asiatice au aparut la diferite magazine si la noi. Nu mai sunt greu de gasit. Au inceput chiar sa fie cultivate si de catre romani, asfel scazandu-le pretul. Urechile de lemn se gasesc atat proaspete cat si uscate, sunt pline de vitamine si de gust. Anii trecuti deseori camandam la restaurante chinezesti urechi de lemn cu taitei. Gustul era unic, ca nimic ce gustasem inainte. Sosul de soia si taiteii de orez le faceau intr-un fel speciale. Am gasit urechi de lemn si am cumparat fara sa stau pe ganduri. Pretul este similar cu popularele ciuperci champignon. Am gatit urechi de lemn cu taitei normali, simpli, fara ou. Oul nu prea are ce cauta in taiteii pentru aceasta reteta iar de taitei de orez (acei glass noodles) nu mi-a fost pofta. Se poate gati si de post, fara pieptul de pui.

Ingrediente

Instructiuni

  1. Taiem ceapa marunt si o calim in ulei
  2. Taiem ciupercile urechi de lemn fasii, ca niste taitei mai lati
  3. Cand ceapa a devenit translucida adaugam 1 ardei capia tocat cubulete
  4. Adaugam ciupercile si mai calim un timp amestecand frecvent
  5. Intre timp fierbem taiteii cam 5-10 minute
  6. Asezam taiteii fierti si clatiti cu putina apa rece intr-un vas si ii stropim cu sos de soia
  7. Mai tineti minte puiul la tava de data trecuta? Jumatete din pieptul de pui l-am taiat fasiute si l-am amestecat cu taiteii
  8. Ciupercile urechi de lemn le-am pus fierbinti peste taitei
  9. Am amestecat totul adaugand sos de soia, putin otet balsamic si putin ulei de trufe


1 thought on “Ciuperci urechi de lemn”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *