Ciorba de pui cu legume acrita cu lapte batut

Ciorba de pui cu legume acrita cu lapte batut

As putea eticheta reteta asta de ciorba acrita cu lapte batut drept “tot raul spre bine”.

Intentia a fost de a gati un gulas de pui. Il fac alta data pentru ca de data asta Dumnezeu a avut alte planuri daruindu-mi in plin proces de gatire o frumoasa ploaie de vara. Neavand capac la ceaun am mizat pe o ploaie scurta dar nu a fost asa. A trebuit sa ma adaptez pentru ca turna Doamne Doamne cu tot avantul, probabil nu stia reteta. Nu puteam scoate apa din ceaun si se tot umplea peste cat ar fi fost nevoie la gulas asa ca am improvizat.

Mi-am amintit de ciorbele moldovenesti acrite cu lapte batut, lapte prins sau zer. Un gust unic. Dupa ce a trecut ploaia, culmea, lemnele au ars cum trebuie, deci ploaia a fost tintita. Am adaugat si eu apa, lapte acru aveam si am adaugat si cartofi. A iesit o minunatie gatita la tara la ceaun.

Ingrediente

Instructiuni

  1. Taiem puiul in bucati, pulpele, aripile, pieptul;
  2. Calim ceapa impreuna cu legumele, pastarnac, patrunjel radacina, telina, morcovi, apoi adaugam si puiul si le calim inca putin impreuna;
  3. Adaugam apa, lasam sa fiarba un timp, eu am adaugat acum cartofii pentru ca se umplea ceaunul de apa;
  4. Dregem cu lapte batut, dupa gust;
  5. Adaugam pe final si verdeturie si dupa inca un clocot a fost gata.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *