Linte verde cu pui

Linte verde cu pui

Nu stiu experienta multora dintre dumneavoastra cu lintea. Eu am ajuns la linte din intamplare. Am preluat chiria unde a stat un cetatean turc si a lasat in camara cam 3kg de linte rosie. Nu am stiut sa o gatesc atunci, dar, intreband, mi s-a spus ca “o poti gati ca pe fasole”. Bun, chiar a iesit bun doar ca ma incurcau cojile ca am gatit-o prea mult.

La noi in zona, in Piatra Neamt nu se prea consuma linte. Nu ai de unde. Acum am gasit lintea asta verde si m-am indragostit. De linte. De fapt nu! Mint! lintea nu e buna, ingrasa la fel ca fasolea!

Oricum, ce trebuie tinut minte e ca nu se gateste mult. Se adauga pe final cand mai sunt 10 minute din gateala.

Calim frumos un piept de pui (sau orice carnuri vrem) impreuna cu ceapa si usturoi. Mai adaugam intre timp ardei capia si ce mai gasim prin curte, unii pun si cartofi cum am facut si eu, dar, se poate fara.

Adaugam pe final bulionul si apoi lintea.

Instructiuni

  1. 1 piept de pui dezosat, taiat cuburi
  2. Se adauga la calire ceapa verde si usturoi verde si un ardei capia sau rosu gras
  3. Pe final cand mai calculam 10-15 minute punem, obraznic, bulionul si lintea – am folosit 2 cutii de 300gr de linte verde si 2 cartofi.
  4. Marar si patrunjel dupa gust cat doriti.


1 thought on “Linte verde cu pui”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *